top of page

Zablepény

Makrók

257 kcal Szénhidrát: 23 g Fehérje: 20,2 g Zsír: 8,4 g

Hozzávalók

  • 35 g aprószemű zabpehely

  • 1 tojás + 1 tojásfehérje

  • 40 g cottage cheese (laktózmentes)

  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

Keverd össze a tojást, a zabot és a cottege cheese-t, majd fűszerezd az így kapott masszát ízlés szerint.


A masszából formázz kisebb tenyérnyi méretű lepényeket, majd serpenyőn süsd mindkét oldalukat pár percig, közepes lángon.


A bevásárlólistán feltüntetett alapanyagokból körülbelül 4 db lepény jön majd ki.


A lepényeket feldobhatod pár szem olívabogyóval (még az elkészítés kezdetén aprítsd fel és keverd a tésztához) vagy nyers zöldségekkel.

bottom of page